Intervju – Kristofer Gullard Lindgren – 48h
1934
page-template-default,page,page-id-1934,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,vcwb,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive,elementor-default

Jag var hos tandläkaren och fick med bedövad kind ringa och be mitt team om ursäkt

Art director Kristofer Gullard Lindgren representerade en tredjedel av det vinnande teamet av 48h år 2014. Med en fin och smart kampanjidé för organisationen Polstjärna lyckades studenttrion ta sig överst på prispallen. Arbetsmetod: utdraget idéeande och öl.

Vad har du för dig nuförtiden?

Just nu jobbar jag som art director på NORD DDB. Himla kul!

Vad minns du från tävlingen?

Jag minns att jag missade släppet av briefen. Jag var hos tandläkaren och fick med bedövad kind ringa och be mitt team om ursäkt. En helt klart dålig start.

Hur hanterar du en kreativ blockering?

Försöker göra något helt annat ett tag. Antingen något annat kreativt, eller går och tar en bärs typ. Klyschan lyder ju att idéer kommer när man tänker på annat. För mig funkar det.

Vilket är ditt bästa tips till de unga kreatörerna?

Vi ägnade våra första 24 timmar åt att gå igenom briefen och dricka öl. Vi kom varandra väldigt nära på väldigt kort tid, vilket jag tror bidrog till att vi hade en avslappnad och bra idéprocess.

Hur firade ni segern i tävlingen?

Vi hade en riktigt grandios kväll på Clarion Hotel i Skanstull! Oförglömligt.

Varför ska man anmäla sig till 48h?

Mycket bra tillfälle att träffa och jobba med människor från andra skolor. Sen är det ju himla kul att vinna tävlingar!